Tisztelt Vörsas Kft. Ügyfelek és Munkatársak!

A munkatársakkal egyeztetve az alábbi intézkedéseket rendelem el:

 1. A kormány által kihirdetett veszélyhelyzet alatt a vírusfertőzéssel kapcsolatos céges intézkedések koordinátora és felelőse Illés Gábor Ernő ügyvezető. E mellett természetesen minden érintett alapvető kötelessége, hogy mindent megtegyen a fertőzés elkerülése, visszaszorítása és megszüntetése érdekében mind a munkahelyén, mind a magánéletében.
 2. Be kell tartani a hivatalos COVID-19 vírus megelőzésével kapcsolatos óvintézkedéseket, utasításokat, melyek megtalálhatók a www.koronavirus.gov.hu, illetve a www.nnk.gov.hu oldalakon!
 3. Minden munkahelyen, ahol lehetséges az otthoni munkavégzést kötelező alkalmazni!
 4. Szigorúan el kell kerülni a személyes érintkezést (pl. kézfogás, érintés,…) mind a munkatársakkal, mind az ügyfelekkel! Lehetőség szerint legalább 1,5 méter távolságot kell tartani egymástól!
 5. Mindenki kizárólag a számára kiadott, illetve saját telefonkészülékét, számítógépét, szerszámát, használati tárgyát használhatja! Telefonkészülékek átadása, átvétele helyett a saját készülékről történő visszahívást és/vagy kapcsolást kell alkalmazni!
 6. Különös figyelmet kell fordítani a higiéniai óvintézkedések betartására az étkezéskor. Mindenki a saját tisztán tartott és fertőzésmentes evőeszközét és élelmiszerét használhatja, ezek megosztása egymással tilos! Étkezések előtt és mosdóhasználatot követően, valamint minden egyéb más esetben, ami fertőzés veszéllyel járhat (pl. érintés) kötelező az alapos fertőtlenítő kézmosás!
 7. Az ügyfélterekben (emeleti iroda, raktár, szerviz) egyszerre 1 fő külsős személy tartózkodhat úgy, hogy betartja az utasításban szereplő rá vonatkozó intézkedéseket! A várakozási idő alatt a további személyek az udvart használhatják. A tárgyaló használata csak egyedi ügyvezetői engedéllyel lehetséges.
 8. Megkérjük ügyfeleinket, hogy a megrendeléseiket elektronikus úton (webáruház, e-mail) előre adják le és a postai csomagküldést válasszák! Amennyiben a személyes átvétel nem elkerülhető az értesítésünket követően, lehetőség szerint előre egyeztetett időpontban érkezzenek az árut átvenni! Ezzel igyekszünk minimalizálni az itt eltöltött időt és így csökkenteni a fertőzés lehetőségét.
 9. A közösen használt terek és eszközök rendszeres és gyakori (naponta többször) fertőtlenítésére és az előírt higiéniai és védőfelszerelések használatára különös gondot kell fordítani, azoknak rendelkezésre kell állni!
 10. A készpénzfizetési lehetőséget korlátozzuk. Kizárólag a bankkártyás és az átutalásos fizetési mód lehetőségét biztosítjuk. A legfrissebb banki fejlesztéseknek köszönhetően az azonnali utalás akár mobiltelefonról, egyszerűen a helyszínen meg tud valósulni, készpénzforgalommentesen.
 11. Egészségügyi okokból a külföldi munkavállalók hazautazására irányuló szabadságkérelmét  a veszélyhelyzet alatt a munkáltató nem tudja teljesíteni. A cégnél bejelentett tartózkodási helyüket a munkáltató által kockázatosnak tekinthető okokból, vagy helyszínre elhagyó munkavállalók a munkába állásukban és lakhatásukban a többi munkavállaló érdekére való tekintettel korlátozva lehetnek.
 12. Mindenki köteles azonnal tájékoztatni a koordinációért felelős ügyvezetőt, amennyiben a vírusfertőzéssel és annak elkerülésével kapcsolatban bármilyen hiányosságot, vagy az utasítások megszegését tapasztalja, illetve javaslata van az óvintézkedések kibővítésére, tökéletesítésére!

Az érvényes intézkedéseinkről a www.vorsas.hu honlapon, valamint az ügyféltérben kihelyezett dokumentumokon tájékozódhatnak.

Budapest, 2020. március 16., 17:15

Illés Gábor Ernő

ügyvezető